Detalji kobne nesreće kod Smedereva: Zaspao za volanom, pa usmrtio blizance, njihovog oca i baku
Ilustracija

Detalji kobne nesreće kod Smedereva: Zaspao za volanom, pa usmrtio blizance, njihovog oca i baku

Albanac sa Kosova i finski državljanin Adem Smail (49), koji je uhapšen zbog sumnje da je na auto-putu kod Smedereva izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule četiri osobe, najverovatnije je zaspao za volanom, saznaju "Novosti". Adem je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Smail je upravljajući automobilom folksvagen šaran njemačkih registarskih oznaka, u subotu ujutru kod mjesta Mihajlovac, naletio na "sitroen" koji je sletio sa puta. Poginuli su Aleksandar Pešić (42) iz Kragujevca, njegova majka Stanica (75) i osmogodišnji sin Naum. Samo 24 sata nakon nesreće, i drugi sin blizanac Vuk podlegao je povredama u bolnici.

Prema informacijama iz smederevskog tužilaštva, vozač je izjavio da je zaspao za volanom nakon čega je došlo do stravične nesreće. Prema saznanjima Novosti, on nije imao alkohola u krvi, a još se ne zna kojom brzinom se kretao. Saslušala ga je zamjenik Osnovnog javnog tužioca Marija Galjak Nikolić, koja o drugim detaljima nije mogla da govori. Tužilac je zatražio određivanje pritvora. Sud je prihvatio taj prijedlog, pa će Adem ostati najmanje mjesec dana iza rešetaka.

Uhapšeni vozač se u trenutku nesreće kretao sporom trakom, da bi nekoliko stotina metara od skretanja za Požarevac, skrenuo u srednju, i otpozadi naletio na "sitroen" u kome je bila porodica Pešić. Vozač Smail je bio u automobilu sa suprugom i djecom, i niko nije povrijeđen.

U kući porodice Pešić prije nekoliko dana čuli su se veseli i razdragani glasovi osmogodišnjih blizanaca, njihovog oca, babe i dede. A sada pustoš.

"Bili su zadovoljna i vesela porodica. Njihov dom je sada praktično prazan. Jedini živi član te porodice, deda Dragutin, odranije je bolestan",  sa nevjericom i tugom pričaju komšije.

Porodicu Pešić je prije nekoliko godina zadesila tragedija kada je iznenada preminuo Dragutinov stariji sin. Aleksandar i njegova djeca su im bili sve. Razdragani i veseli dječačići su, kažu poznanici Pešića, bili omiljeni svima u komšiluku.

" Kobnog dana, prije polaska na Srebrno jezero, dječaci su veselo skakutali oko automobile",  pričaju komšije.

Kasno po podne čuli su da se desila saobraćajna nesreća i strašna tragedija. Kuća tuge je i u selu Oplanić kod Knića, gdje su dečaci j sa majkom Slavicom i bakom Zoricom. Spremaju sahranu, čekaju da dovezu tijela dječaka. Svi pričaju da su bili dobri đaci, koji su tek završili prvi razred osnovne škole u selu Toponica.

Smail se tereti za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja za koje je zaprijećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Odmah nakon nesreće je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Zbog tragične smrti dvojice dječaka, predsjednik opštine Knić Miroslav Nikolić proglasio je utorak 6. avgust za Dan žalosti u ovoj opštini.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.