Air Serbia povećaće tokom avgusta broj letova između Beograda i Tivta
Foto: Ilustracija

Saobraćaće na toj relaciji 26 puta sedmično

Air Serbia povećaće tokom avgusta broj letova između Beograda i Tivta

Air Serbia povećaće tokom avgusta broj letova između Beograda i Tivta, pa će do kraja mjeseca na toj relaciji saobraćati do 26 puta sedmično.

U zajedničkom saopštenju srpske nacionalne aviokompanije i Aerodroma Crne Gore navodi se da će putnici na raspolaganju imati gotovo dvije hiljade sjedišta više na avionima Airbus i ATR iz flote Air Serbie.

Podsjeća se da je Air Serbia 16. jula uvela direktne letove između Niša i Tivta, koji će se od danas do početka zimske sezone obavljati tri puta sedmično.

„Air Serbia će tokom avgusta između svojih baza u Beogradu i Nišu i Tivta obaviti čak 123 povratna leta“, dodaje se u saopštenju, prenosi Mina Biznis.

Generalni direktor Air Serbie, Dankan Nejsmit, kazao je da je ta aviokomapnija posvećena razvoju saobraćaja sa Crnom Gorom, izuzetno važnim tržištem.

„Tivat i Podgorica su dvije naše ubedljivo najfrekventnije destinacije, sa 216 povratnih letova koje ćemo obaviti u avgustu, ispred Ciriha sa 84 i Londona sa 71 povratnim letom“, rekao je Nejsmit.

Pojačan intenzitet letova ka Tivtu, kako je istakao, ne iznenađuje, imajući u vidu da je u pitanju popularno turističko odredište u čijoj blizini se nalazi veliki broj omiljenih destinacija za odmor putnika.

„Uvjereni smo da ćemo značajno olakšati i velikom broju putnika koji poslovno ili turistički putuju na crnogorsko primorje sa presjedanjem u Beogradu, koristeći mrežu od preko 60 destinacija srpske nacionalne avio-kompanije”, kazao je Nejsmit.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić, naveo je da je Air Serbia važan partner za crnogorsku komapniju, s obzirom da su prošle godine ka i iz Crne Gore prevezli preko 245 hiljada putnika.

„Ove godine rast je još veći, što nas izuzetno raduje, a posebno uvođenje linije Niš-Tivat koja je dodatno ojačala našu saradnju“, rekao je Oralndić.

Prema njegovim riječima, takav promet govori o velikom interesovanju za Crnu Goru kao turističku destinaciju i doprinosi jačanju crnogorske privrede.

„Očekujemo da će do kraja godine Aerodromi Crne Gore opslužiti 2,6 miliona putnika, a našem rastu snažan zamajac daju partneri kao što je Air Serbia,” naglasio je Orlandić.

Srpski nacionalni avio-prevoznik i Aerodromi Crne Gore, kako se navodi u saopštenju, njeguju uspješno višedecenijsko partnerstvo o čemu svjedoči broj prevezenih putnika koji je konstantno u porastu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.