Nekada slavan bokser iz Nikšića, danas građevinar: Od sporta nije dobio ništa
Foto: Privatna arhiva, izvor: Novosti

Nekada slavan bokser iz Nikšića, danas građevinar: Od sporta nije dobio ništa

Da je sportska slava prolazna, na svojoj koži osjetio je Branislav Knežević, nekadašnji nikšićki bokser, sjajni pesničar, koji od sporta nije dobio ništa.

 Džaba što je godinama bio miljenik publike u gradu podno Trebjese, u kome za pet godina nije izgubio nijedan meč! Boks je, kao mnogi, učio na nikšićkom asfaltu, u uličnim tučama sa snažnim momcima, da bi karijeru nastavio van rodnog kraja - u niškom Radničkom, zaječarskom Kristalu, pokušavajući da makar nešto zaradi i živi životom dostojnim čovjeka. Bilo je to vrijeme jakih momaka među konopcima, poput Slobodana Kačara ili Dragana Vujkovića. Nažalost, osim uspomena popularni Knez danas nema ništa.

Da tragedija bude još teža, prije nekoliko godina ostao je bez sina jedinca. Cio svijet mu se srušio. Ipak, uz pomoć prijatelja pokušao je da stane na noge i da se koliko-toliko vrati u život. Otvorio je prodavnicu u selu Kuta u Župi nikšićkoj, i još brže je zatvorio. Nije išlo...

- Sasvim slučajno sam saznao za oglas koji je objavila mojkovačka firma "Omega 2019" u kome traži radnike za grube građevinske poslove u Porto Montenegru kod Tivta. Javio sam se i dobio posao. Bez riječi su me primili Ilija i Svetislav Đenka Pandurica, kojima sam mnogo zahvalan. Bio sam primoran da radim i zahvaljujući ovim ljudima imam smještaj, dva obroka i dnevnicu od 20 eura. Nije lako kopati po velikoj vrućini, i umjesto u moru, kupati se u znoju.

Kada bih zaradio toliko da opet otvorim prodavnicu, vratio bih se u Nikšić - priča za "Novosti" Knežević, koji vrele avgustovske dane dijeli sa svojim cimerom i zemljakom Ljubom Vojinovićem.

Knez će se za pomoć, kaže obratiti i Vesku Grboviću, gradonačelniku Nikšića.

- Učili smo zajedno, a jednom prilikom mi je obećao da će mi naći posao u Sportskom centru u Nikšiću. Podsjetiću ga na to - nada se Knez da će mu školksi drug priteći u pomoć.

Kada je kao školarac počeo da piše pjesme, drugari u Nikšiću su ga zadirkivali, pa je, silom prilika, počeo da se sa njima tuče, pokušavajući da odbrani svoje stihove.

- Iz bitke u bitku završih u ringu! A danas me evo na jednom pločniku sa lopatom u rukama - priča Knežević. - Moj život je velika borba u kojoj nikada nisam isticao bijelu zastavu. Nekada gubitnik, a danas kapetan svoje nove životne lađe koja će se usidriti u mirnoj luci.

Izvor: Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.