Ko pokuša da opljačka kombi  ovom električaru neće dobro proći (VIDEO)
Foto: Facebook

Ko pokuša da opljačka kombi ovom električaru neće dobro proći (VIDEO)

Električar Rej Tejlor je odlučio na efikasan način da zaštiti svoje vozilo iz kojeg mu je ranije otuđen vrijedan alat.

Iz njegovog vozila je prije dvije godine ukraden alat vrijedan više od 5.000 eura. Zato je odlučio da na bravu postavi električnu zaštitu.

Ko ponovo pokuša da provali njegovo vozilo, strešće ga struja jačine hiljadu volti. Policija je provjerila Rejevv sistem zaštite od provale, te su mu rekli da njime ne krši zakon.

Kada neko pokuša da provali u njegov "Citroen", prvo se uključi zvučni alarm. Ako se ogluši na ovo upozorenje, rizikuje da ga strujni udar prodrma.

Ovaj 61-godišnji električar iz britanskog Wolverhamptona se nada da će se na ovaj način zaštiti od lopova.

Rej želi da zaradi na svom sistemu. Trošak ugradnje ovakve zaštite na vozilo košta više od 400eura. Policija je poručila da bi podržala ovaj sistem pod uslovom da postoji istaknuto upozorenje.

Kako su istakli, tehnički jeste zakonit, ali vjerovatno neće podržati ovakav način borbe protiv provala i pljački, navodi portal LadBible.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.