Džonsonov portparol: Napuštamo EU bez obzira na sve
Foto: Ilustracija

Džonsonov portparol: Napuštamo EU bez obzira na sve

Velika Britanija napustiće Evropsku uniju 31. oktobra, bez obzira na sve, izjavio je portparol britanskog premijera Borisa Džonsona.

Portparol je takođe rekao da će Velika Britanija nastaviti da se trudi da sa kolegama u Evropskoj uniji potraži izlazni sporazum, kao i da se vlada nadala da će blok promijeniti svoj stav o takozvanom irskom bekstopu, prenosi Rojters.

"Britanija će napustiti EU 31. oktobra bez obzira na posljedice. Ne postoji 'ako' ili 'mada'. Moramo da povratimo povjerenje u našu demokratiju i ispunimo obećanja koja smo dali građanima. Političari ne mogu da biraju čije glasove treba poštovati. Oni su se obavezali da će poštovati rezultate referenduma i to moramo da uradimo", rekao je portparol.

S druge strane portparolka Evropske komisije Mina Andreeva izjavila je da je EK otvorena za razgovore sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom, kako bi se izbjegao težak Bregzit koji bi mogao da uzrokuje značajno urušavanje ekonomije.

Ipak, kako je rekla, sporazum Britanije i EU o Bregzitu je već postignut.

"Ali otvoreni smo za razgovor o političkoj deklaraciji", rekla je Andreeva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.