Pušten u rad novi servis MUP-a: Kamere na graničnim prelazima
Foto: MUP

Pušten u rad novi servis MUP-a: Kamere na graničnim prelazima

Građani od danas mogu, u svakom trenutku, da se informišu kakvo je stanje na graničnim prelazima i da, shodno tome, planiraju svoje putovanje., poručili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Danas je pušten u rad servis Ministarstva unutrašnjih poslova „Kamere na graničnim prelazima“, kome se može pristupiti preko sajta MUP-a (http://www.mup.gov.me/ministarstvo) - putem istoimenog banera ili direktno pristupanjem sajtu http://kamere.mup.gov.me.", saopšteno je iz MUP-a.

Kako se navodi u saopštenju, ovaj servis omogućava vizuelni prikaz ulaza i izlaza sa graničnih prelaza iz dvije trake – dolazne i odlazne.

"U ovom trenutku, kamere su instalirane na šest najfrekventnijih graničnih prelaza tj. moguće je vidjeti trenutno stanje na graničnim prelazima Božaj i Sukobin prema Albaniji, na GP Vraćenovići prema Bosni i Hercegovini, na GP Dračenovac i Dobrakovo prema Srbiji, na GP Debeli Brijeg prema Hrvatskoj. Takođe, planirano je da uskoro bude pušten u rad sistem za još tri granična prelaza – Šćepan Polje, Sitnica i Ranče", pojasnili su iz Ministarstva.

Ističući sa snimcima sa kamera je moguće pristupiti kako sa računara, tako i preko mobilnih telefona, uz korišćenje mobilnog interneta ili WiFi signala. Video strimovi se učitavaju u HTML5 plejeru, što znači da nije potrebna dodatna aplikacija.

"Dovoljno je samo "kliknuti" na željeni granični prelaz i sačekati da se učita video. Implementacija sistema za vizuelno i pravovremeno informisanje javnosti o intenzitetu saobraćaja na graničnim prelazima je od posebnog značaja tokom ljetnje turističke sezone. Cilj je da se olakša kretanje preko graničnih prelaza kako našim građanima, tako i gostima koji borave u našoj zemlјi", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva podsjećaju da u kontinuitetu preduzimaju aktivnosti na unapređenju elektronskih usluga, kako bi bili još efikasniji servis građanima i opravdali njihovo povjerenje.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.