Prosječna plata najveća je u Sloveniji, a najmanja u Sjevernoj Makedoniji
Foto: Shutterstock

Prosječna plata najveća je u Sloveniji, a najmanja u Sjevernoj Makedoniji

Najveća prosječna plata isplaćena u regionu za maj ove godine bila je u Sloveniji, oko 1,11 hiljada eura, a najmanja u Sjevernoj Makedoniji, oko 413 eura.

Prosječna plata u Hrvatskoj bila je oko 887 eura, a u Crnoj Gori, ali za jun, 516 eura, prenosi MINA.

Capital.ba prenosi da je prosječna plata u Bosni i Hercegovini za maj iznosila oko 473 eura, a u Srbiji oko 471 eura.

Interesantno je da iako je prosječna plata u Sloveniji u maju iznosila oko 1,11 hiljada eura, da je ona bila nominalno manja za 0,1 odsto, a realno za jedan odsto u odnosu april.

Istovremeno, prosječna plata za maj u Sloveniji ove godine nominalno je veća za 3,4 odsto, a realno za dva odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.