Megajahta najbogatijeg čovjeka na svijetu, vrijedna 400 miliona dolara, viđena u Turskoj
Foto:Twiter

Megajahta najbogatijeg čovjeka na svijetu, vrijedna 400 miliona dolara, viđena u Turskoj

Fotografije 400 miliona dolara vrijedne megajahte u Turskoj pojavile su se na Tviteru, a nekoliko specijalizovanih izvora tvrde da je njen vlasnik Džef Bezos, najbogatiji čovjek na svijetu „težak“ više od 150 milijardi dolara.

Turski mediji prvo put su izvijestili o lokaciji jahte u turskoj luci Dača 9. jula. Originalni tvitovi koji tvrde da jahta pripada Bezosu su obrisani, ali su se pojavili drugi u međuvremenu.

Prema navodima specijalizovanog sajta Superjaht tajms (Superyacht Times), megajahta u pitanju je „Leteća lisica“ i napravila je kompanija „Lursen jahte“, prenosi Rts.

Dugačka je 136 metara i može da primi 22 gosta, a opslužuje je 54 člana posade.

Jahta je završena 2019. godine, ima 36 kabina, uključujući 11 VIP statusa, koje su raspoređene na četiri palube.

Takođe se navodi da ima 12 metara dugačak bazen, kao i platformu za slijetanje helikoptera.

Glasine da pripada Bezosu počele su još 2017. godine, dok je još bila u fazi izgradnje, a čitav projekat nosio je ime „Redvud“ (Project Redwood).

jeffbezosamazonearningsdownrichestperson

Bezos

Bezos je sa procijenjenim bogatstvom od 153 milijarde dolara (Forbs) najbogatiji čovjek na svijetu, pa onda ne čudi da posjeduje avion od 65 miliona dolara, niti da je kupio penthaus u Njujorku za 80 miliona dolara.

Međutim, mnogi su ga na društvenim mrežama kritikovali zbog činjenice da je jahtu platio 400 miliona dolara, dok istovremeno postoji niz navoda i optužbi veliki broj zaposlenih u njegovoj kompaniji „Amazon“ prima male plate i primorani su da rade u nečovječnim uslovima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.