Firme, stanovi, parcele,pištolji: Koliko zarađuju i šta posjeduju predsjednici cg opština?
Carević najbogatiji

Duplo ili više plaćeni od građana u gradovima u kojima vladaju

Firme, stanovi, parcele,pištolji: Koliko zarađuju i šta posjeduju predsjednici cg opština?

Većina predsjednika opština u Crnoj Gori može se pohvaliti zavidnim bogatstvom koje se ogleda u broju nekretnina, ali i firmi koje posjeduju. Osim toga duplo ili više su plaćeni od građana u gradovima u kojima vladaju, a osim politike, mnogi od njih se bave sopstvenim biznisima.

Prema podacima iz imovinskog izvještaja, prvi čovjek Budve Marko Carević jedan je od bogatijih među kolegama. On je prijavio da mu je plata blizu 1.100 eura, ali je on daje u humanitarne svrhe. U imovinskom izvještaju predatom Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) naveo je da je vlasnik ili suvlasnik više imanja, šuma, pašnjaka, livada i voćnjaka, a ima i firmu „Carinvest”, koja posjeduje četiri stana, od kojih je jedan preko 300 kvadrata, nekoliko poslovnih prostora, više motornih vozila, ali i brojne parcele zemljišta, piše Dan.

Prvi čovjek Kolašina Milosav Bulatović takođe je privrednik. On je prijavio da ima platu od 1.065 eura, a na njegovo ime se vode dvije kuće i polovina jedne pomoćne zgrade, automobil „audi” i pištolj CZ. On je prijavio da je vlasnik 100 odsto firme „Eko-Vladoš”, koja posjeduje poslovni prostor u Kolašinu i dva automobila. Bulatović je vlasnik četvrtine preduzeća „Pejton-Pek” i dao je na zajam 109.000 eura, ali nije precizirao kome.

Z9art45318BATOBulatovickabinetII

Bulatović

Predsjednik Ulcinja Loro Nrekić naveo je da mu je plata 1.345 eura, ali od turističke djelatnosti godišnje ima prihod od oko 40.000 i oko 3.000 od poljoprivrede.Prijavio je veliko imanje, kuću i barake, kao i da je vlasnik petine firme „Trend”.

LoroNrekic

Nrekić

Prvi čovjek Bara Dušan Raičević ima platu od 1.118 eura, vlasnik je stana od 72 kvadrata, dva auta, kao i trećine firme „Promadura flores”, a nije dao saglasnost da mu se kontrolišu računi u bankama.

maxresdefault

Raičević

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj vlasnik je tri stana i građevinskog zemljišta od preko 3.000 kvadrata, kao i firme „Mds netvork”, a sa suprugom Anom ima ušteđevinu od preko 75.000 eura.

Hercegnovski predsjednik Stevan Katić ima platu od 1.176 eura, dok od turističke djelatnosti godišnje zaradi 10.000 i od izdavanja stana 4.800 eura. Ha njegovo ime se vodi stan od 95 kvadrata, automobil „nisan” i akcije u četiri preduzeća.

Prvom čovjeku Plužina Mijušku Bajagiću plata je 1.443 eura, a posjeduje i brojne nekretnine i to: tri stana, dva poslovna prostora i dvije garaže. Uštedio je 20.000 eura, a ima akcije u 12 preduzeća.

Anela Čekić, predsjednica Gusinja prima platu od 1.089 eura, ima automobil „golf tri”, ušteđevinu od 15.000 eura, kao i akcije u osam firmi.

Njena koleginica iz Danilovgrada Zorica Kovačević ima platu od 1.394 eura, stan sa garažom, koji je kupila pomoću kredita pod povoljnim uslovima od 40.000.

kovacevic

Kovaćević

Prvi čovjek Žabljaka Veselin Vukićević mjesečno zarađuje 1.152 eura, a ima stan i auto. Njegov kolega iz Mojkovca Ranko Mišnić ima platu od 1.160 eura, a prijavio je da on i njegova porodica posjeduju kuću, dva stana i pet automobila. Predsjednik Opštine Andrijevica Srđan Mašovićnaveo je da mu je plata 1.062 eura, ima „golf pet” i ušteđevinu od 5.000 eura, ali nije prijavio vlasništvo nad nekretninama. Predsjedniku Berana Dragoslavu Šćekiću plata je 1.087 eura, nije prijavio da posjeduje bilo šta osim parcele.

Njegov kolega iz susjedne opštine Bijelo Polje Petar Smolović prijavio je platu od 1.163 eura, a od imovine na njegovo ime je stan od 83 kvadrata, jedan automobil, dva pištolja i suvlasnik je dva imanja koja su pod hipotekom državnog Investiciono-razvojnog fonda.

572cdde2b70c483eb4f418330a0a0a67smolovicpreview

Smolović

Prvi čovjek Petnjice Samir Agović ima platu od 1.149 eura, stan i kuću, a bavi se i poljoprivredom i posjeduje više parcela imanja različitih poljoprivrednih namjena. Takođe, ima 4.700 eura ušteđevine, pištolj, akcije u „Jugopetrolu” i „golfa dvojku”.

Predsjednik Nikšića Veselin Grbović ima platu od 1.634 eura, a vlasnik je četiri stana, dvije kuće, kao i velikog broja placeva. Prijavio je ušteđevinu od 13.500 eura, kao i akcije u „Boksitima”.

Igor Golubović, predsjednik Pljevalja naveo je da mu je plata svega 600 eura, a od nekretnina ima stan, vikendicu i njivu. Na njegovo ime su registrovana i dva automobila i jedan pištolj.

Za novoizabranog predsjednika Kotora Željka Aprcovića još nije objavljen imovinski izvještaj po stupanju na funkciju. Izvještaja nema ni za prvog čovjeka Plava Mirsada Barjaktarevića.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković naveo je da mu je plata 1.345 eura, a da kao profesor na Fakultetu političkih nauka prima dodatnih 319. Nema nikakvu imovinu iako otplaćuje stambeni kredit od 60.000 eura.

ivanvukovic

Vuković

Njegov kolega gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan posjeduje dva stana i četvrtinu porodične kuće, vozilo „nisan”, akcije u devet preduzeća i fondova, a plata mu je 1.234 eura.

kascelan

Kašćelan

Predsjednik Šavnika Mijomir Vujačić ima platu od 1.200 eura, dok u vladinoj Komisiji za koncesije dobija dodatnih 480. Prijavio je da je vlasnik dva stana. Prvi čovjek Rožaja Ejup Nurković osim plate od 1.372 eura, prijavio je da je vlasnik kuće i vikendice, dva automobila i akcije u četiri preduzeća. Njegov kolega iz Tivta Siniša Kusovac prijavio je samo platu od 1.234 eura.

Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.