London: Otkazano 117 letova
Foto: Ilustracija

Sindikat aerodroma traži veće plate

London: Otkazano 117 letova

Londonski aerodrom Hitrou otkazaće sjutra i u utorak 177 letova, pošto je sindikat odbio ponudu rukovodstva o platama.

Razgovori su nastavljeni u subotu, prenosi B92.

Oko četiri hiljade članova najvećeg britanskog sindikata Junajt, uključujući inženjere, vatrogasce i pripadnike obezbjeđenja, glasalo je o izmijenjenom predlogu sporazuma, a njih 88 odsto se izjasnilo za štrajk.

Hitrou još nije saopštio koji će letovi biti otkazani i savjetovao putnicima da provjere informacije sa svojim aviokompanijama.

Kako je navedeno, aviokompanije bi mogle da ponude putnicima druge letove ili vraćanje novca za aviokarte.

Hitrou je saopštio da je otkazivanje letova, koje će pogoditi 91 aviokompaniju, uključujući British Airways, preventivna mjera za slučaj da ne bude pronađeno rješenje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.