Instagram i WhatsApp mijenjaju nazive?
Foto: Ilustracija

Instagram i WhatsApp mijenjaju nazive?

Facebook zaista želi da svi znaju kako je on u vlasništvu aplikacija Instagram i WhatsApp zbog čega će uskoro na njihove nazive dodati i svoje ime.

Naime, Instagram će uskoro postati "Facebook Instagram", a WhatsApp postaje "Facebook WhatsApp".

Ove novosti prvobitno je prenio tehnološki list The Information, a potom su iz FB potvrdili glasine.

Novi nazivi aplikacija pojaviće se i na online trgovinama App Store i Google Play Store, dok će na uređajima za sada ostati raniji nazivi.

Međutim, postoji velika vjerovatnoća kako bi za kratko vrijeme dodatak "Facbook" mogao osvanuti i na pametnim uređajima đe su već ranije intalirane popularne aplikacije.

Faceboook je već napravio ovu promjenu sa Oculusom i jasno je kako ne odustaje.

"Želimo biti jasniji sa proizvodima i servisima koji su dio aplikacije Facebook", rekao je njihov potparol za The Information, prenosi Klix.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.