Hodžić: Crna Gora nije skupa destinacija
Ćazim Hodžić

"Cjenovna turistička ponuda je na nivou prošlogodišnje"

Hodžić: Crna Gora nije skupa destinacija

Cjenovna turistička ponuda je na nivou prošlogodišnje, kazao je generalni direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Ćazim Hodžić.

„Cijene nijesmo mijenjali, ali je na dosta mjesta podignut kvalitet“, kazao je Hodžić, za Pobjedu.

On tvrdi da nijesmo skupa destinacija i da Crna Gora ima ponudu za turiste različitih budžetskih mogućnosti.

„Znači, ima mjesta koja su skuplja, kad pričamo o kvalitetu i bolja, a imamo i ponudu za turiste niže platežne moći“, naveo je Hodžić.

Kada upoređujemo ponudu u regionu, naš sagovornik kaže da slobodno možemo reći da smo jeftiniji od Hrvatske.

„Kad gledamo Albaniju, oni su podigli cijene za 30 odsto, a za razliku od njih mi smo ostali na cijenama od prošle godine, tako da nijesmo skupa destinacija. Kad gledamo i cijene usluga restorana i druge sadržaje, turisti iz Engleske i Francuske koji dolazi u našu zemlji su oduševljeni koji kvalitet ponude dobijaju za novac koji daju“, rekao je Hodžić.

Ocjenjujući ovogodišnju sezonu kaže da i ove godine obaramo rekorde.

„Imamo informacije sa aerodroma da već imaju više letova nego lani. Mislim da su parametri pozitivni“, kazao je Hodžić ističući da se cijene i ne trebaju spuštati jer nam sve ide naruku kada je turizam u pitanju.

Napominje da je rano sada pričati o prihodima i broju turista.

„To sumiramo u septembru i oktobru jer ćemo tada imati preliminarne rezultate, ali po popunjenosti, prema informacijama Monstata i lokalnih turističkih organizacija i Centralne banke, možemo reći da stojimo bolje od prošle godine“, kazao je Hodžić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.