Gimnazija u BP još uvijek bez direktora: Nekoliko uglednih profesora odbilo funkciju
Gimnazija "Miloje Dobrašinović"

Gimnazija u BP još uvijek bez direktora: Nekoliko uglednih profesora odbilo funkciju

Iako je početak školske godine sve bliži, još se čeka izbor direktora bjelopoljske Gimnazije "Miloje Dobrašinović".

Iz dobro obaviještenog izvora Vijesti iz Bijelog Polja saznaju, da je do sada više uglednih profesora kako iz te, tako i drugih vaspitno - obrazovnih ustanova iz grada, odbilo da prihvati tu dužnost.

Razloge za to, navodi isti izvor treba tražiti u apsolutnoj centralizaciji u donošenju odluka u oblasti prosvjete, koje su direktorima oduzele nekadašnju moć, ali i u zaradi, koja je samo simbolično veća od profesorske.

Tako se po prvi put došlo do situacije da će na čelo gimnazije, najvjerovatnije doći neko ko nije bio njen profesor, a možda čak ni đak, te široj javnosti potpuno nepoznata ličnost.

Na čelu Gimnazije je do kraja ove školske godine bio profesor biologije Milko Kovačević. Za vrijeme njegovog mandata škola je doživjela preporod u izgledu ali u svim nastavnim i vannastavnim aktivnostima, te je djacima ove prestižne  obrazovne ustanove omogućeno školovanje po visokim standardima i uz brojne mogućnosti.

Kovčević je 11. jula 2019. godine izabran je za direktora JU Centar za kulturu „Vojislav Bulatović-Strunjo“ na sjednici lokalnog parlamenta.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.