Multimilijarder odmarao u CG: Bil Gejts uživao u ljepotama Tivta, Risna, Tare...
Bil Gejts

Multimilijarder odmarao u CG: Bil Gejts uživao u ljepotama Tivta, Risna, Tare...

Američki multimilijarder, osnivač i član Borda direktora “Majkrosofta” Bil Gejts, odmarao je u Tivtu.

Gejts sa porodicom boravio u ekskluzivnom nautičko-turističkom centru Porto Montenegro, potvrdilo je “Vijestima” više gostiju. 

Odsjedao je u hotelu „Regent“, a svakodnevno ga drugi gosti susretali na teniskim terenima Porto Montenego Sports Cluba, u blizini nekadašnjeg “Doma vojske” - sada upravne zgrade Porto Montenegra na Seljanovu, gdje je on redovno trenirao tenis.

Gejts i njegova porodica, tvrde oni koji su ih gledali, vrlo su jednostavni i spontani i opušteno uživaju u prirodnim ljepotama Tivta i Boke Kotorske, i ponudi Porto Montenegra.

Osnivač “Majkrosofta” navodno je posebno impresioniran atraktivnošću i ljepotom zaliva Boke Kotorske.

Porodica američkog magnata u Crnu Goru je uplovila luksuznom jahtom “Lady S” koja je bila usidrena ispred Kotora i Risna do 28. jula, nakon čega su se Gejtsovi uputili na Sveti Stefan, a potom i u Porto Montenegro, odakle su isplovili u četvrtak.

Kako saznaje Pobjeda, Gejts je u srijedu posjetio nekoliko atraktivnih lokacija na sjeveru naše zemlje, između ostalog i most na Đurđevića Tari i spustio se atraktivnim zip lajnom. Nakon toga je bio na raftingu Tarom.

Usidrena ispred starog grada Kotora, jahta je privlačila pažnju mještana i brojnih turista, ali je identitet porodice držan u strogoj tajnosti tokom čitavog boravka u Crnoj Gori.

Američki milijarder je došao u pratnji većeg broja tjelohranitelja, nije bilo moguće prići mu, niti je bilo omogućeno fotografisanje.

Prema nezvaničnim informacijama, Gejtsovi su viđeni tokom kupanja kod Risna. Devedesetak metara dugačku jahtu na kojoj se odmarala porodica Bila Gejtsa pratio je manji brod sa helikopterom na palubi.

Bil Gejts (64) bogatstvo je stekao kroz “Majkrosoft” koji je najveći globalni proizvođač kompjuterskih operativnih sistema. 

On je jedan od najvećih filantropa na svijetu koji svake godine izdvaja na desetine miliona dolara za razne humanitarne i druge društveno odgovorne aktivnosti. 

Gejts, prema zvaničnoj Forbsovoj listi, ima lično bogatstvo vrijedno 100 milijardi dolara, po čemu je on drugi najbogatiji čovjek na planeti, nakon vlasnika “Amazona” Džefa Bezosa koji je „težak“ 153 milijarde dolara.

Vijesti/Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.