Kasno sinoć spriječeno krijumčarenje 13kg opojne droge
Ilustracija

GP Božaj

Kasno sinoć spriječeno krijumčarenje 13kg opojne droge

Crnogorska policija na graničnom prelazu Božaj, kasno sinoć, spriječila je pokušaj krijumčarenja 13 kilograma opojne droge.

Rukovodilac podgoričke stanice granične policije Marko Nikčević, u izjavi za Novu M, ističe da je od tri tone nakrotika, koje su pronađene tokom prošle godine na nivou cijele Crne Gore, trećina zaplijenjena na Božaju. Nikčević kaže da policija uspješno izlazi na kraj sa sve većim rastom prometa putnika i vozila, ne samo na prelazu Božaj.

"Sprječavanje svih vidova kriminala prevashodni je zadatak granične policije, ali službenici, i pored velikih sezonskih gužvi, uspijevaju da održe bezbjednost na visokom nivou na blagodet svih građana i turista. Stanica podgoričke granične policije sinoć je bila na visini zadatka.

Konkretno sinoć, u kasnim večernjim satima, redovnom kontrolom na ovom graničnom prelazu spriiječen je pokušaj krijumčarenja 13 kilograma opojne droge, koja je nađena u putničkom motornom vozilu crnogorskih registarskih oznaka, a kojim je upravljao albanski državljanin Đ.S. Moram reći da je i ova aktivnost bila produkt koordiniranog rada naših službenika i drugih segnmenata stanice granične policije Podgorica i same Uprave policije", kazao je Nikčević.

On je istakao još jedan podatak za pohvalu.

"Tokom prošle godine na nivou Crne Gore spriječeno je krijumčarenje nešto preko tri tone narkotika, a tona i 200 kilograma zaplijenjeno je upravo na ovom prelazu. Tokom špica turističke sezone ovim ljudima posao je otežan, utoliko više što granični promet raste iz godine u godinu.

Kao što sami mozete da vidite gužva je velika, a statistika govori da je to oko 20 odsto više nego predhodnog mjeseca ili 10 odsto vise nego u istom mjesecu predhodne godine. Preko 220 hiljada putnika je bilo prošli mjesec, a vozila je bilo preko 70 000 , što govori dovoljno samo za sebe i na svim graničnim prelazima evidnetan je rast putnika i vozila.Ulažemo maksimalne napore da promet bude nesmetan, a da se spriječe svi oblici prekograničnog kriminala", kazao je Nikčević.

Kada je u pitanju migrantska kriza Nikčević kaže da nema posebnog razloga za zabrinutost, te da policija sa kolegama iz susjednih zemalja, radi kombinovanim matodama pomoću kojih uspješno odvraća nelegalne prelaske granice.

Što se tiče same sezone apeluje na putnike da se prije određivanje maršute kretanja informišu o dužinama zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.