Potonuo teretni brod kod ušća rijeke Neretve
Ilustracija

Hrvatska

Potonuo teretni brod kod ušća rijeke Neretve

Službenici Lučke kapetanije Ploče u Hrvatskoj saopštili su da je u četvrtak popodne kod ušća rijeke Neretve u gradu Ploče potonuo teretni brod.

Radi se o teretnom brodu "ABA", dugačkom 18 metara, Hrvatske zastave, a odmah po dojavi na mjesto događaja su otišli službenici Lučke kapetanije. Obavještena je i Luka Ploče koja je odmah preduzela sve potrebne aktivnosti u cilju prevencije eventualnog zagađenja mora i morske okoline, prenosi portal Morski.

Kako se navodi, postavljene su upijajuće brane i obavljena je sanacija blagog zagađenja morske površine disperzirajućim sredstvima, a budući da je u rezervoaru potonulog broda preostala mala količina pogonskog goriva, tip diesel i maziva, ne prijeti opasnost od većeg zagađenja mora.

Istraga će utvrditi uzroke koji su doveli do pomorske nesreće, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.