Preko mejla 400 radnika dobilo otkaz
Ilustracija

Preko mejla 400 radnika dobilo otkaz

Američka kompanija Uber ove nedjelje je otpustila 400 radnika koji su bili zaposleni u sektoru marketinga.

U obavještenju poslatom imejlom zasposlenima, izvršni direktor najveće kompanije za posredovanje u uslugama prevoza na svijetu, naveo je kako ovaj korak ne znači da marketing gubi na važnosti u Uberu, već upravo suprotno, žele ga učiniti boljim i efikasnijim.

Kompanija je otkaze počela da dijeli u ponedjeljak u 8 ujutro, kada je nova šefica komunikacija radnike o tome informisala mejlom, a zatim su uslijedili pojedinačni sastanci svakog otpuštenog radnika s odjeljenjem ljudskih resursa, piše Novac.hr.

Šef Ubera Dara Hosrovšahi u mejlu navodi kako je ovo bio "jedan težak, ali potpuno nužan korak".

"Ove je promjene izuzetno teško uvesti jer one jako uiču na ljudske živote. Međutim, veliki dio naše uloge kao lidera je donositi teške odluke na osnovu onoga što je najbolje za Uber na dugoročnom planu i biti iskreni s vama o razlozima zbog kojih donosimo takve odluke", navodi se u saoštenju.

Napisano je i kako je ključno priznati kada kao kompanija nisu tamo gdje bi trebalo da budu i to što prije ispraviti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.