Japanska masaža šake koja pomaže kod bolova, probajte (VIDEO)
ilustracija

Japanska masaža šake koja pomaže kod bolova, probajte (VIDEO)

Kada imate zdravstvene probleme, prvo što je najpametnije da uradite je odlazak kod ljekara. Ipak, postoje neki dodatni načini za provjeravanje i ublažavanje zdravstvenih problema.

 Metoda masaže šake omogućava prepoznavanje problema za samo nekoliko minuta.

 Prema vjerovanju, svaki prst je povezan sa određenim organima tijela i vršenjem pritiska na prave tačke poboljšava se fizičko i emocionalno zdravlje.

 Kako funkcioniše ova metoda?

 Da bi bila efikasna, pokušajte da držite odgovarajući prst jakim pritiskom, drugom rukom između 3 i 5 minuta, piše Kurir.rs.

Koji prst je povezan sa kojim organom?

Palac

 Vjeruje se da je palac povezan sa stomakom i slezinom.

Kažiprst

Ovaj prst je povezan sa bubrezima i bešikom. Njegova stimulacija, takođe, pomaže da ublažite zubobolje, bolove u mišićima, bolove u leđima i poboljšate probavu.

 Srednji prst

Ovaj prst je povezan sa jetrom i žučnom kesom i može da pomogne u borbi protiv migrene, umora, menstrualnih bolova i frontalne glavobolje.

Domali prst

 On je povezan sa plućima i debelim crijevom. Masiranje ovog prsta pomaže sa problemima sa varenjem, astmom, problemima sa disanjem i kožnim bolestima.

 Mali prst

 Povezan je sa srcem i tankim crijevima. Može da pomaže kod srčanih bolesti i bola u grlu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.