Radulović negirao ratne zločine na teritoriji BIH '90-ih godina
Radulović

Nikšićanina dvije žrtve optužuju za silovanja i mučenja.

Radulović negirao ratne zločine na teritoriji BIH '90-ih godina

Nikšićanin Ranko Radulović saslušan je juče u specijalnom državnom tužilaštvu povodom sumnji da je počinio ratne zločine na teritoriji Bosne i Hercegovine devedesetih godina, potvrđeno je Pobjedi.

Radulovića je saslušala tužiteljka specijalnog odjeljenja za ratne zločine Lidija Vukčević po zamolnici pravosudnih organa Bosne i Hercegovine.

Prema nezvaničnim informacijama, Radulović je negirao optužbe za ratne zločine. Na predmet je stavljena oznaka tajnosti, piše Pobjeda.

List podsjeća da je bosansko tužilaštvo još prije godinu dostavilo kolegama iz Crne Gore informaciju o ratnim zločinima, prema kojima je, kako se osnovano sumnja, Radulović u Foči prije 28 godina počinio ratne zločine.

Radi se o dokumentima u kojima dvije žrtve optužuju Radulovića za silovanja i mučenja.

Bosanske vlasti formirale su predmet, i o tome obavijestile crnogorsko tužilaštvo, da je Radulović označen kao osoba koja je učestvovala u ratnim dešavanjima.

Prema ranijem pisanju Pobjede, postoji mogućnost da bosanske vlasti ustupe predmet našim pravosudnim organima.

Radulović se od juna prošle godine nalazi u Istražnom zatvoru zbog sumnje da je vođa jedne od tri kriminalne grupe koje su planirale više likvidacija, učešće u ubistvima, iznude, zelenašenje, neke bombaške napade i pokušaje ubistva.

Crnogorski sudovi do sada su donijeli dvije presude u predmetima za ratne zločine. Nikšićanin Vlado Zmajević je 5. juna u podgoričkom Višem sudu osuđen na 14 godina robije za ratne zločine nad civilima 1999. godine na Kosovu kada je kao dobrovoljac Vojske Jugoslavije ubio četiri osobe albanske nacionalnosti u selu Žegra.

Predmet protiv Zmajevića crnogorskom specijalnom tužilaštvu ustupile su srpske vlasti. Presuda protiv Zmajevića još nije pravosnažna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.