Uskoro nova turističko-informativna signalizacija u Tivtu

Uskoro nova turističko-informativna signalizacija u Tivtu

Tivat će uskoro dobiti novu turističko-informativnu signalizaciju, ukupno 440 tabli na poluportalnim nosačima na 85 lokacija, saopšteno je iz te Opštine.

"Poziv za javno nadmetanje u otvorenom postupku javne nabavke, za nabavku i ugradnju turističke signalizacije je objavljen 23. jula a otvaranje je zakazano za 14. avgust. procijenjena vrijednost posla je 40 hiljada eura.

Izvođač je dužan da obezbijedi, dopremi i montira turističko-informativne table sa retroreflektujućom folijom klase 2, na aluminijumskoj podlozi.

Nove, putokazno turističko – informativne table u Tivtu projektovane su u skladu sa Pravilnikom o sadržaju i načinu isticanja turističke signalizacije na putevima, a korišćeni su i primjeri dobre prakse iz okruženja", saopšteno je.

Postojeća turističko informativna signalizacija na teritoriji Opštine Tivat je postavljena 2005. godine na osnovu Projekta turističko informativne signalizacije koju je izradio MonteCEP.  Tada je projektovano  ukupno 324 znaka putokazne signalizacije.

Signalizacijadioprimjera

Iz Opštine kažu da je postojeća turističko - informativna signalizacija u relativno lošem stanju, dio postavljenih znakova turističke signalizacije je neupotrebljiv i ne vrši funkciju, neki znakovi nedostaju, neki su oštećeni, neki zaklonjeni, neki su projektovani mimo standarda i kao takvi postavljeni. Pored toga  u međuvremenu je  došlo do izmjene u sadržajima, kao i do izmjene režima saobraćaja na pojedinim djelovima ulične mreže.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.