Sakupili više od 5 prikolica raznog otpada

NP Lovćen apeluje Bacimo otpad na pravo mjesto

Sakupili više od 5 prikolica raznog otpada

Jamarski klubovi Brežice i Železničar iz Slovenije koji tradicionalno dolaze u posjetu NP Lovćen, danas su sa planinarskim društvom Kapetan Angel sa Cetinja, Službom ambijentalne higijene i Službom zaštite Nacionalnog parka Lovćen, vršili čišćenje Trešteničke rupe i tom prilikom sakupili više od 5 prikolica raznog otpada koje je ostalo od nesavjesnih posjetilaca parka, saopšteno je iz Nacionalnih parkova CG.

NP Lovćen apelovao je na sve posjetioce i korisnike ovog zaštićenog područja da otpad bacaju isključivo na mjestima namijenjenim u te svrhe.

"Crnogorski nacionalni parkovi predstavljaju važan segment u ukupnoj turističkoj ponudi Crne Gore. No, prije svega, raznovrsnost i bogatstvo njihovih prirodnih vrijednosti doprinosi ukupnom kvalitetu životne sredine koja je jedan od najvažnijh faktora za ukupan razvoj naše društvene zajednice.

Budimo odgovorni prema vrijednostima crnogorskih nacionalnih parkova. Bacimo otpad na pravo mjesto", poručuju iz NPCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.