Vučinović: U narednom periodu dodatno jačanje mjera za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda
Marija Vučinović

Vučinović: U narednom periodu dodatno jačanje mjera za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda

Od početka godine više crnogorskih opština je pretrpjelo značajne štete usljed elementarnih nepogoda. Vladina Komisija za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, u svim opštinama, je reagovala pravovremeno i odobrila pomoć u skladu sa svojim propisima, kao i procjenama šteta od strane komisija lokalnih uprava.

"Kao predsjednica Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, u periodu iza nas, imala sam vanredne posjete opštinama koje su pretrpjele štete usljed jakog nevremena, kao i redovne radne posjete gradovima kojima je ranije odobrena pomoć, u cilju skrininga, ali i upoznavanja sa svim novitetima u okviru rada Vladine Komisije. Iako se nadam da period pred nama neće obilježiti slične elementarne nepogode, moramo i dalje jačati suradnju između Vlade, lokalnih zajednica i nadležnih službi, kako bi preventivu podigli na još veći nivo, a sve u cilju smanjenja rizika od elementarnih nepogoda", navodi se u saopštenju Ministarke bez portfelja Marije Vučinović.

Kako je istakla, aktivnosti kabineta kojim rukovodi, obilježili su i bilateralni sastanci na kojima su razmjenjena mišljenja o načinima i daljem jačanju buduće saradnje sa zemljama regiona i članicama EU.

"Naredni period biće posvećen daljoj suradnji sa opštinama i nadležnim, kako državnim tako i lokalnim službama, ali i međunarodnim organizacijama u Crnoj Gori, kako bismo omogućili još kvalitetnije uslove i načine rada u cilju smanjenja rizika od potencijalnih vremenskih nepogoda", zaključuje Vučinović.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.