Radulović saslušan zbog ratnih zločina: Negirao krivicu
Foto: Dnevne novine

Sproveden iz ZIKS-a u SDT

Radulović saslušan zbog ratnih zločina: Negirao krivicu

Nikšićanin Ranko Radulović saslušan je pred specijalnom tužiteljkom Lidijom Vukčević, zbog osnovane sumnje da je počinio ratne zločine protiv civilnog stanovništva na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Ova istraga nosi oznaku tajno, ali kako pouzdano saznaju Novosti, saslušanje Radulovića obavljeno je po zamolnici koju su Crnoj Gori dostavile kolege iz Bosne i Hercegovine.

On je danas negirao krivicu.

Bosanske vlasti još ranije formirale su predmet, i o tome obavijestile crnogorsko tužilaštvo, da je Radulović označen kao osoba koja je učestvovala u ratnim dešavanjima. Predmet je formiran na osnovu dokumenta u kojima dve žrtve optužuju Radulovića za silovanja i mučenja.

Jedna je od njih u to vrijeme imala 16 godina. Iskaz svjedoka pod pseudonimom M. još u novembru 2006. dospio je u medije. Ona je svedočila da je grupa od 150 žena, djece i starijih osoba bila zarobljena u školi u Kalinoviku sve do 5. avgusta 1992. kada je zajedno sa četiri maloljetnice i jednom trudnicom, premještena u stan u Foči.

Objasnila je i da je u noći kada je dovedena, iz stana izveo vojnik koji joj se predstavio kao Ranko Radulović iz Crne Gore, dobrovoljac u jedinici Dragoljuba Kunarca. Radulović ju je prvi silovao.

Radulović je inače pritvoren zbog postupka koji se protiv njega vodi u Višem sudu u Podgorici, a po optužnici SDT-a da je stvorio kriminalnu organizaciju i da je vršio druga krivična djela.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.