DPS: Ostvarili smo cilj
DPS

DPS: Ostvarili smo cilj

Demokratska partija socijalista izražava zadovoljstvo što je zajedno sa svojim koalicionim partnerima, radom u radnim grupama Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, učinila veliki doprinos daljoj dogradnji ukupnog pravnog sistema Crne Gore, i sa naročitim akcentom na izborno zakonodavstvo.

To  je, kako su naveli iz ove partuje bio i podsticaj da jedan dio opozicionih kolega uzme učešće u radu Odbora.

"Vjerujemo u skori povratak i svih ostalih koji su u radu ovog tijela već učestvovali.Ovom prilikom želimo da zahvalimo  našim koalicionim partnerima, predstavnicima akademske zajednice i nevladinog sektora kao i međunarodnim ekspertima na značajnoj pomoći i izuzetnom doprinosu u radu i iznalaženju najboljih rješenja. Rad Odbora karakterisale su i međunarodne aktivnosti, studijske posjete i konsultovanje najboljih rješenja u uporednoj evropskoj praksi a sve u cilju kako bi Crna Gora napravila dodatan iskorak kada je u pitanju zakonodavstvo koje reguliše izborni proces. Rješenja do kojih smo došli i koja smo normirali, predstavljaće značajnu osnovu za dalji rad u Odboru i umnogome će determinisati buduća zakonska rješenja koja će biti usvojena nakon završetka rada ovog tijela", kazali su iz DPS-a.

Ističuči da je na ovaj način Demokratska partija socijalista, kao ubjedljivo najjača partija u Crnoj Gori, pokazala odgovornost za vođenje važnih procesa i demonstrirala zbog čega u kontinuitetu ima stabilnu i izuzetno visoku podršku građana.

"Kao i uvijek do sada, fokus smo stavili na rad i predanost u ispunjavanju obaveza za koje su nam građani dali mandat. Isprazna medijska prepucavanja smo izbjegavali, prepuštajući ih našim oponentima, koji su na taj način pokušavali  da steknu neki jeftini politički poen. Ali, na kraju, uvijek se pokaže da ozbiljnost i predanost poslu, odnesu pobjedu u odnosu na  demagogiju, kalkulantstvo i politikanstvo.Uostalom, jedine relevantne “političke poene”  daju građani na izborima u vidu svojih glasova. Kako vrednuju čiji rad i kome ukazuju povjerenje, uočavaju li razliku između neozbiljnog marketinga i odgovornog rada, viđećemo već na sljedećim izborima, iako rezultati naše partije ostvareni u proteklim decenijama, dovoljno govore o stavu građana prema ovim i svim drugim pitanjima", zaključuju iz DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.