Pavićević: Demokrate preuzimaju lidersku poziciju
Pavićević, foto: Crnogorska

Pavićević: Demokrate preuzimaju lidersku poziciju

Demokratska Crna Gora u punom kapacitetu preuzima lidersku poziciju u crnogorskoj politici, ocijenio je predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević.

"Insistiranjem na suštinskim izmjenama rada odbora koji se bavi reformom izbornog zakonodavstva, koje su juče usvojene u Skupštini Crne Gore, Demokrate su dokazali da se odgovornošću, principijelnošću i iskrenošću u političkoj borbi mogu ostvarivati koraci nabolje. Pokazali su da su spremni za najteže i najbolje odluke i da su potpuno posvećeni liderskoj poziciji u političkim promjenama koje Crnu Goru očekuju iduće godine“, rekao je Pavićević.

On je rekao da bi bilo razumno da iskrene opozicione formacije podrže ovaj pristup, kojim se ojačavaju mehanizmi za sprečavanje mogućnosti prekrajanja izborne volje građana na svim narednim izborima.

"DPS je ovim izmjenama bačen na koljena. Bili su prinuđeni da prihvate uslove kojima se opiru pune tri godine. Primorani su da usvoje pravila kojima se protive skoro tri decenije. Zato je usvajanje izmjena o radu Odbora za reformu izbornog zakonodavstva veliki korak ka slabljenju političkog uticaja DPS-a i stvaranju uslova za poštene izbore. To je upravo ono što žele građani koji teže promjenama i što želi svaki iskreni opozicioni političar“, zaključio je Pavićević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.