Za pola godine novi put, bez obustave saobraćaja
Foto: Printscreen

Podgorica -Spuž

Za pola godine novi put, bez obustave saobraćaja

Rekonstrukcija starog puta od Podgorice do Spuža, za koju su u toku pripremni radovi kod skretanja ka Rogamima, trebalo bi da bude završena za pola godine.

Nakon završetka radova to će biti saobraćajnica dužine pet kilometara, sa trotoarom cijelom njenom dužinom i kompletnom pratećom infrastukturom, piše Pobjeda.

Građevinske mašine bile su juče iznad plaže na Vranjićkim njivama, odnosno ispod puteva koji iz Podgorice i Spuža vode ka mostu prema Rogamima.

Na tom mjestu biće izgrađen vijadukt, kojim će biti olakšano skretanje za put prema Rogamima.

“Predviđena rekonstrukcija raskrsnice za Rogame je izvršena na način da se poboljša ugao ukrštaja koji je trenutno veoma nepovoljan, pa je na mjestu raskrsnice projektovan vijadukt. Dužina vijadukta mjereno po niveleti biće 50 metara”, saopšteno je Pobjedi iz Uprave za saobraćaj, koja je investitor posla.

Kako je kazao šef gradilišta, na tom mjestu biće izgrađena trokraka raskrsnica, koja će povezivati puteve iz Spuža i Podgorice, sa onim koji preko mosta na Zeti vodi prema Rogamima.

Iz Uprave za saobraćaj saopšteno je da zbog građevinskih radova neće dolaziti do potpune obustave saobraćaja.

Dužina dionice koja će biti rekonstruisana je pet kilometara, a prostire se od skretanja za Rogame do ZlKS-a u Spužu.

“Širina kolovozne trake iznosiće tri metra, dok je širina ivične trake 0,3 metara. To znači da je ukupna širina kolovoza 6,6 metara. Na trasi je projektovan trotoar sa desne strane u dužini od pet kilometara (cijelom dužinom puta), a sa lijeve strane u dužini od jednog kilometra, širine 1,5 metara. Širina bankine je jedan metar, dok je širina rigola 0,75 metara. Usvojena je širina berme od 0,5 metara”, naveli su iz Uprave za saobraćaj.

Ograničenje brzine motornih vozila na novoizgrađenoj cesti biće 60 kilometara na sat.

“Postojeća geometrija u situacionom planu rekonstruisana je u okviru postojećeg gabarita primjenom geometrijskih elemenata za računsku brzinu 60 km/h, osim u zoni raskrsnica, gdje će biti 50 km/h”, kazali su iz Uprave za saobraćaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.