Sin Osame bin Ladena ubijen?
Osama i Hamza bin Laden

Američki zvaničnici tvrde

Sin Osame bin Ladena ubijen?

Američki zvaničnici tvrde da Vašington ima obavještajne podatke da je sin Osame bin Ladena ubijen, prenosi En-Bi-Si.

Tri američka zvaničnika, koji su tražili da ostanu anonimni, rekli su za En-Bi-Si da je Hamza bin Laden, sin osnivača Al-Kaide Osame bin Laden, ubijen.

Okolnosti koje su dovele do njegove smrti nisu otkrivene, kao i da li je u likvidaciji bilo američkog učešća, prenosi B92.

Poslednji put Hamza se u medijima pojavio 2018. godine kada je zaprijetio Saudijskoj Arabiji pozivajući narod arapskog poluostrva da se pobuni i podigne na svrgavanje saudijske monarhije i od tada se nije oglašavao.

Prema bivšem agentu FBI-a i stručnjaku za borbu protiv terorizma Ali Sufanu, Hamza se "spremao za lidersku ulogu u organizaciji koju je osnovao njegov otac".

Vjeruje se da je Hamza bin Laden rođen 1989. godine.

Njegov otac preselio se u Avganistan 1996. godine i objavio rat SAD.

Kada su američki specijalci 2011. godine ubili Osamu tokom racije u Pakistanu, Hamza nije pronađen.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.