Carinici na Horgošu kod dva Tutinca pronašli preko 120 hiljada eura
Foto:Uprava carina Srbije

Carinici na Horgošu kod dva Tutinca pronašli preko 120 hiljada eura

Srpski carinici su otkrili devizni prekršaj kontrolom „mercedesa“ ruskih registarskih oznaka kojim je iz Rusije ka Srbiji putovao jedan 38-godišnji srpski državljanin iz Tutina.

Putnik je službenicima rekao da ima nešto novca kod sebe, ne precizirajući o kom iznosu se radi.

Nedugo potom, carinici su u unutrašnjem džepu jakne koju je putnik stavio na zadnje sjedište zatekli čak 70.000 neprijavljenih eura.

I ovom putniku je, kao i svim ostalim putnicima koji se zateknu u deviznom prekršaju, na licu mjesta vraćeno 10.000 eura što je iznos koji ne mora da se prijavljuje prilikom prelaska granice, dok je ostatak od 60.000 eura privremeno zadržano do okončanja postupka.

Srpski carinici su dan ranije na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš takođe spriječili pokušaj prenosa 50.000 neprijavljenih eura preko granice.

Prekršaj je otkriven petnaest minuta posle ponoći kada je na red za kontrolu došao „mercedes“ njemačkih registarskih oznaka kojim je iz Njemačke ka Srbiji putovao jedan 48-godišnji srpski državljanin iz okoline Tutina.

Putnik je prijavio samo dozvoljeni iznos od 10.000 eura, ali su carinici detaljnom kontrolom automobila, u naslonu za ruke između prednjih sjedišta zatekli tri bijele koverte u kojima se nalazilo 50.050 neprijavljenih eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.