"Socijaldemokrate nikada neće kalkulisati sa osnovnim ljudskim pravima "

Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola danas u Skupštini Crne Gore nije usvojen zbog licemjerstva onih iz opozicije koji već četiri mjeseca obmanjuju građanke i građane Crne Gore izmišljajući razloge da za isti ne glasaju, saopštile su Socijaldemokrate.

"Vrijeđa inteligenciju njihovo providno pravdanje da su bili spriječeni da podrže zakon jer su juče napustili zasijedanje. Svima je jasno da je njihovo jučerašnje napuštanje sjednice iscenirano upravo kako bi imali alibi za današnje neglasanje za zakon. Posebno je licemjeran njihov pokušaj da svoje današnje ponašanje opravdaju time što drugi nijesu podržali zakon. Sjetiće se javnost da je glasanje već odlagano u pokušaju da se svima pruži prilika da na djelu pokažu svoj odnos prema poštovanju ljudskih prava i sloboda", saopštile se Socijaldemokrate.

Iz te partije naglašavaju da za razliku od onih koji se samo na riječima zalažu za evropske vrijednosti i kojima je socijaldemokratija sad samo ostala u imenu, Socijaldemokrate Crne Gore nikada neće kalkulisati sa osnovnim ljudskim pravima  građanki i građana. 

"Mi se u svom djelovanju ponašamo u skladu sa onim što smo u svojim partijskim dokumentima postavili kao jedan od ciljeva i načela, a to je poštovanje čovjeka, njegovog dostojanstva, prava i sloboda bez obzira na rasnu, vjersku, nacionalnu pripadnost, pol ili seksualnu orijentaciju. Očekujemo od svih političkih subjekata da pokažu odgovornost u obezbjeđivanju poštovanja ljudskih prava i sloboda građanki i građana kada se ponovo bude glasalo o ovom zakonu.", poručili su iz te partije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.