Husović i Rajzing Rajnke, foto: Vlada CG

Husović- Rajzin Rajnke

"Investicije u sjever preovlađuju u kapitalnom budžetu"

Vlada u posljednjih deset godina povećava ulaganja u manje razvijena područja i opštine i ona su sada pretežni dio kapitalnog budžeta, ocijenjeno je na sastanku vicepremijera Rafeta Husović i američke ambasadorke Džudi Rajzing Rajnke.

“Dokaz za to su izgradnja autoputa i četiri ski centra, uz realizaciju većeg broja takođe krupnih projekata u oblasti socijalne, zdravstvene i društvene infrastrukture”, saopšteno je iz Kabineta potpredsjednika.

Na sastanku je konstatovano da se daje podrška opštinama kako bi se povećali kapaciteti za prihvatanje dodatnih investicija, evropskih fondova i privatnih investitora.

“Potrebno je međutim obezbijediti dodatnu podršku biznisu, posebno malim i srednjim preduzećima na sjeveru”, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnim političkim prilikama u Crnoj Gori i prioritetima u oblasti ekonomije i regionalnog razvoja.

“Predano smo radili na dostizanju stabilnosti države i bezbijednosti svih građana, posebno kroz članstvo u NATO. Dajemo napore u pravcu postizanja boljih ekonomskih pokazatelja koji će ohrabriti mlade, pogotovo u sjevernom regionu, da svoju budućnost grade u Crnoj Gori”, naveo je Husović.

Rajzing Rajnke je kazala da će u njenom mandatu Sjedinjene Američke Države (SAD) nastaviti da podržavaju Crnu Goru njenom punom integrisanju u euroatlantske institucije i jačanju savezništva i partnerstva između dvije države.

“Takođe ćemo podržavati Crnu Goru u pristupanju Evropskoj uniji (EU), njenom institucionalnom i ekonomskom razvoju, unaprjeđenje poslovnog okruženja i razvoj preduzetništva i biznisa”, kazala je Rajzing Rajnke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.