Crnogorski parlament izabrao  pet članova ASK-a
Foto: Skupština CG

Crnogorski parlament izabrao pet članova ASK-a

Crnogorski parlament izabrao je danas pet članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije koji će tu funkciju obavljati naredne četiri godine.

Članovi Savjeta su Gavrilo Čabarkapa, Zlatko Vujović, Momčilo Radulović, Goranka Vučinić i Rifat Hadrović, prenosi MINA.

Članove Savjeta bira Skupština Crne Gore, na predlog Odbora za antikorupciju.

Na javni poziv za izbor pet članova Savjeta stiglo je 19 prijava, a Komisija je utvrdila listu od 13 kandidata koji ispunjavaju uslove.

Kandidati su, na osnovu Zakona o sprječavanju korupcije, dostavili viđenje budućeg rada Agencije u prevenciji korupcije.

Razgovor sa kandidatima je obavljen 12. jula, a jedino se Velida Hodžić nije odazvala pozivu za intervju.

Komisija za sprovođenje izbora članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije je sačinila listu od pet kandidata, kako se navodi, većinom od najmanje četiri glasa.

Komisija je listu dostavila Odboru za antikorupciju, koji je predložio pet članova, koje su danas dobili podršku poslanika na plenarnom zasijedanju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.