GP
Foto: Odupri se!

O daljem planu aktivnosti sa kojim bi izašli pred crnogorsku javnost

GP "Odupri se" poziva opoziciju na jedinstvo i dogovor

Građanski pokret pokret "Odupri se", pozvao je sve opozicione poslanike na jedinstvo i dogovor o daljem planu aktivnosti sa kojim bi izašli pred crnogorsku javnost. Opoziciju pozivaju i na poštovanje "Sporazuma o budućnosti" potpisanog pred građanima.

“Neophodno je ubrzati aktivnosti kako bi se povratilo puno povjerenje građana u izbore, pravni sistem i demokratiju”, poručili su iz Građanskog pokreta.

Iz GP „Odupri se“ poručuju i da pozdravljaju djelovanje opozicije koja sa evropskim partnerima radi na obezbjeđivanju neophodnih uslova za prve slobodne izbore.

“Pored rada na izbornom zakonodavstvu, neophodno je formiranje Vlade građanskog jedinstva, koja bi nepristrasno, profesionalno i odgovorno obezbijedila uslove za prve zaista fer i slobodne izbore, ali i jednako sprovođenje svih zakona”, kazali su iz GP “Odupri se”.

Kažu i da mandat Vlade građanskog jedinstva mora biti minimum godinu.

“Svako odugovlačenje ide u prilog daljoj agoniji sa nelegitimnim izborima, nastavkom zarobljavanja institucija, devastacijom prirode, pljačkom i novim zaduživanjima”, stoji u saopštenju.

Traže i, kako navode, oslobađanje Javnog servisa i epiloga afere ,,Koverat“.

“Samo rad na izbornom zakonodavstvu nagovještava da režim sprema još jednu izbornu farsu. Na to neće pristati opozicioni poslanici koji su potpisali Sporazum, a mi iz pokreta „Odupri se“ garantujemo da neće pristati ni građani”, poručuju iz GP “Odupri se”.

Zato još jednom pozivaju svih 39 poslanika i poslanica na jedinstvo.

“I pozivamo ih da u najkraćem roku dogovorimo dalji plan aktivnosti sa kojim bi izašli pred crnogorsku javnost. Bez toga ne bi trebalo pristati na nikakav parcijalni dijalog koji ovih dana nudi režim, pogrešno procjenjujući da će crnogorski građani dopustiti još jednu izbornu prevaru i krađu”, zaključuje se u saopštenju GP “Odupri se”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.