Realizacija Programa o kulturnoj saradnji prioritet, posebno u oblasti kinematografije i razmjeni umjetnika na rezidencijalnoj osnovi
Bogdanović i Kasler, foto: Ministarstvo kulture

Bogdanović-Kasler

Realizacija Programa o kulturnoj saradnji prioritet, posebno u oblasti kinematografije i razmjeni umjetnika na rezidencijalnoj osnovi

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović sastao se danas u Budimpešti sa ministrom za ljudske resurse Republike Mađarske Miklošem Kaslerom.

Susret dva ministra bio je prilika da se detaljnije sagledaju preduzeti koraci i aktivnosti na kojima počiva saradnja dvije države na planu kulture.

Kako su naveli iz Ministarstva kulture, tokom razgovora, ministri su razgovarali o nastavku i dinamici zajedničkih aktivnosti, dogovorenih prilikom prethodnog susreta, koji je održan u februaru ove godine.

S tim u vezi, sagovornici su naglasili kako su stvorene pretpostavke da se pristupi realizaciji onih prioriteta koji su definisani Programom o kulturnoj saradnji, i to prije svega u razmjeni umjetnika na rezidencijalnoj osnovi, u oblasti kinematografije, ali i razmjeni iskustava u pojedinim oblastima kulture u kojima je nužno jačati kadrovske potencijale.

Ministri dvije države naglasili su kako je potrebno da predstavnici ministarstava u kontinuitetu razmjenjuju informacije, a sve kako bi planirane aktivnosti u oblasti umjetnosti i kulture tekle na što efikasniji način.

Kasler je ranije prihvatio poziv Bogdanovića da zvanično posjeti Crnu Goru i potvrdio na današnjem sastanku da će to uraditi do kraja septembra ove godine, kako bi se tim povodom napravila konkretizacija iniciranih projekata, kojima će se dodatno unaprijediti sadržajna saradnja u oblasti kulture između dvije države.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.