URA: Vuković nastavio stopama Mugoše i Stijepovića
Foto: URA

URA: Vuković nastavio stopama Mugoše i Stijepovića

Prvu godinu mandata Ivan Vuković nastavio je praksu njegovih prethodnika koji su više brinuli o grupi povlašćenih biznismena, nego o interesima građana Podgorice, saopšteno je iz odborničkog kluba URE.

Saopštili su da ne čudi što je gradonačelnik Podgorice nastavio da djeluje po ranije utvrđenim matricama funkcionisanja DPS-a jer, kako ističu, on za drugačiju praksu očigledno ne zna.

“Vuković je prvu godinu svog mandata podredio interesima DPS-a i njegovog šefa Mila Đukanovića. Pokazao je da je mnogo uspješniji u poslovima koje obavlja za partiju nego u onima koje bi trebalo da obavlja za građane koji ga plaćaju. Mjesne zajednice su i dalje partijske ćelije DPS-a, koje je Vuković nekoliko puta obilazio sprovodeći partijske aktivnosti pred kongres DPS-a zakazan za kraj godine. Umjesto da omogući građanima da više učestvuju u procesu donošenja značajnih odluka za sredinu u kojoj žive DPS je nastavio da mjesne zajednice koristi kao svoje partijske ćelije i izborne štabove”, poručuju oni.

Navode da su partijsko zapošljavanje, gomilanje administracije i nepotizam odlika i ove gradske uprave, kao i prethodnih, iz redova DPS-a.

“Nažalost i Ivan Vuković je kao i njegovi prethodnici nastavio da podržava betonizaciju i devastaciju Glavnog grada. Osim toga DPS nije dozvolio da se raspiše mjesni referendum i građanima prepusti da odluče šta žele da se gradi na prostoru Njegoševog parka i kasarne Morača”, dodaju oni.

Ukazuju da je Glavni grad u 2018. godini 7,4 miliona eura izdvojio na otplatu dugova iz prethodnog perioda koji se dominatno odnose na izgubljene sudske sporove.

Navode i da je aktuelna gradska uprava pokazala da nema razrađen plan razvoja niti da se brine o tome u kom pravcu treba da ide razvoj Glavnog grada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.