Poslanici vanredno o izbornim zakonima
Skupština CG

Jedina tačka

Poslanici vanredno o izbornim zakonima

Kako je saopšteno iz Skupštine, jedina tačka na dnevnom redu će biti Predlog odluke o izmjeni Odluke o obrazovanju odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Izmjenom bi u Odbor trebalo da budu uključeni predstavnici Demokrata i pokreta URA, koji su bojkotovali njegov rad. Predviđa sa i da Odbor dostavi Skupštini izmjene izbornih zakona do 31. oktobra, umjesto do 30. septembra.

Prema saznanjima Antene M, do ovakve odluke je došlo nakon što je šef Delegacije EU u Podgorici Aivo Orav održao danas niz sastanaka sa čelnicima političkih partija, a glavni razlog održavanja sjednice je proširenje Odbora, odnosno ulazak Demokrata, te promjena roka rada sa 30. septembra na 31. oktobar.

Izmjenom se, kako saznaje Antena, predlaže dodatno vrijeme kako bi Odbor dodatno razmotrio i predložio odgovarajuća rješenja i način implementacije.

Dodatno vrijeme potrebno je, kako bi Odbor u komunikaciji sa ekspertima OEBS/ODHIR-a i Venecijanskom komisijom alanizirao rješenja do kojih će doći u smislu zadovoljenja evropskih standarda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.