Rumunski ministar unutrašnjih poslova podnio ostavku
Foto: Ilustracija

Samo šest dana pošto je stupio na dužnost

Rumunski ministar unutrašnjih poslova podnio ostavku

Rumunski ministar unutrašnjih poslova Nikolae Moga podnio je ostavku, samo šest dana pošto je stupio na dužnost, nakon što je ubistvo dvije tinejdžerke izazvalo uznemirenost rumunske javnosti, posebno zbog navodne nesposobnosti policije da spriječi zločin.

Moga je izjavio da bi njegova odluka "trebalo da bude shvaćena kao novi početak za Ministarstvo unutrašnjih poslova", javlja AP.

Šef nacionalne policije je smijenjen u petak, zbog kritika da je prošle nedjelje policiji trebalo 19 sati da locira petnaestogodišnju djevojčicu koja je tri puta telefonirala službi za hitne intervencije, tvrdeći da je oteta i da je žrtva prebijanja i silovanja.

Poslije toga je muškarac priznao da je ubio djevojčicu, kao i osamnastogodišnju djevojku koja je nestala u aprilu, i da je spalio njihova tijela, prenosi N1.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.