Flaširana voda nije uvijek i najzdravija: Ovo je najbolji način da je pročistite
Foto: Ilustracija

Flaširana voda nije uvijek i najzdravija: Ovo je najbolji način da je pročistite

Kako bi voda bila ispravna za piće mora da prođe testove u laboratoriji i dobije dozvolu stručnjaka da se koristi za ljudsku upotrebu.

Neki od najvećih zagađivača su stara infrastruktura, razne hemikalije koje dospijevaju u vodu i mogu da budu kancerogene i smanjuju imunitet, nusproizvodi iz industrijske proizvodnnje, kao i opasni pesticidi.

Kako biste bili sigurni da je voda koju pijete ispravna i dobra, odnesite je u laboratoriju na analizu. Provjerite u kakvom su stanju cijevi u vašoj kući jer kod starih cijevi može da dođe do curenja ili korozije. Kuće i zgrade koje su izgrađene prije mnogo godina moraju da prođu ovu provjeru.

Ispirajte cijevi tako što ćete puštati vodu malo jače s vremena na vrijeme. Neka voda ide dva do pet minuta bez prestanka kako bi se cijevi isprale.

Flaširana voda nije uvijek i najbolja voda za piće. Od većine poznatih brendova, postoje neki koji nisu prošli testove i u čijim proizvodima se našlo i do osam različitih vrsta zagađivača.

Najbolje rješenje je da pronađete adekvatan filter koji će da prečišćava vodu koju pijete, piše MensHealth. Na tržištu postoje brojni filteri koji se ugrađuju direktno u slavine i sudopere, ali i bokali sa zamjenljivim filterima koje možete bezbjedno da koristite. Važno je da pronađete način koji vama najviše odgovara i koji vam se najviše isplati.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.