Većini uhapšenih određen pritvor do 72 sata
Foto: Ilustracija

Specijalno državno tužilaštvo

Većini uhapšenih određen pritvor do 72 sata

Većini jutros uhapšenih osoba u Podgorici određen je pritvor do 72 sata, nakon što su danas saslušani u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) izdalo je nalog za hapšenje 14 fizičkih lica, osumnjičenih da su počinili više krivičnih djela, saopštio je jutros SDT. 

"Uprava policije, Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Specijalno policijsko odjeljenje podnijelo je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv 14 fizičkih i devet pravnih lica, zbog osnovane sumnje da su učinili više krivičnih djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva", navode iz SDT-a.

Iz Tužilaštva je saopšteno da se osnovano sumnja da je 14 fizičkih (B.P; S.J.; I.P.; D.P.; D.L.; I.V.; N.Đ.;B.M.; M.R.; S.S.;S.V.; P.M.; M.M.; V.M.) i devet pravnih lica učinilo krivično djelo - stvaranje kriminalne organizacije.

"Od ovih 14 fizičkih lica za njih devet (N.Đ.; B.M.; M.R.; S.S.; B.P.; S.J.; I.P.; D.P.; D.L.; I.V.) kao i za jedno od devet pravnih lica osnovano se sumnja da su učinili i krivično djelo – prevara u produženom trajanju. Osim toga za četiri fizička (B.P.; S.J.; I.P.; D.P.;) i četiri pravna lica osnovano se sumnja da su učinili i krivično djelo – pranje novca u produženom trajanju, dok se za četiri fizička (S.V.; P.M.; M.M.; V.M.;) i pet pravnih lica osnovano sumnja da su učinili i produženo krivično djelo - utaja poreza i doprinosa", navode iz SDT-a.

Detaljnije informacije, kako je najavljeno, biće saopštene sjutra na konferenciji za novinare koja će biti održana u podne u prostorijama PR centra.

Televizija Crne Gore ranije je javila da su po nalogu Specijalnog tužilaštva, pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili nekoliko osoba koje terete za utaju poreza i koje su, navodno, povezane sa osumnjičenima iz akcije "Klap".

Uhapšena su i četiri poreska inspektora. Privedeni su i M.M, vlasnik firme "Mićoni", te I.P. i B.P. dok je nalog za hapšenje izdat i za još jednom osobom, koja je van zemlje. Postupkom je obuhvaćen i D.L. koji je u bjekstvu.

Podsjetimo, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u okviru akcije "Klap", do sada je uhapšeno više od dvadeset osoba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.