Crna Gora velikim koncertom dostojanstveno obilježila godinu dana odlaska Olivera Dragojevića

Crna Gora velikim koncertom dostojanstveno obilježila godinu dana odlaska Olivera Dragojevića

Sinoć, na novoj gradskoj sceni Kotora, na Stadionu malih sportova na Benovu, održan je koncert u čast Olivera Dragojevića.

Crna Gora, Boka i Kotor su na ovaj način dostojanstveno obilježili godinu dana od odlaska ovog velikog kantautora, saopšteno je iz Kotor Arta.

Hitove, koje je i publika pjevala, izvodili su Akademski hor iz Splita Silvije Bombardeli pod dirigentskom palicom Ane Marije Tadin, i hrvatski pjevač, veliki prijatelj i Oliverov sugrađanin,Goran Karan, uz pratnju benda.

mojgalebe231

Publika je imala prilike da uživa u horskim aranžmanima i lijepim glasovima uz mnoge hitove poput Dobar dan, Nadalina, Cesarica, Moj Galebe, Vjeruj u ljubav.

„Večerašnji koncert je najviše uspio zbog svih drugih razloga osim zbog nas. Prvenstveno zbog toga što su nas zvali, a još prije i poslije toga, što su takve pjesme i takav pjevač, čije pjesme samo možeš pokvarit, ne možes popraviti, i zbog publike koja je došla večeras i ponijela srce sa sobom.“ – izjavio je Goran Karan, nakon koncerta.  

mojgalebe95

Goran Karan na muzičku scenu stupa početkom osamdesetih godina 20. vijeka, kao član nekoliko grupa:Epicentar, Deveti krug, Zippo i Big Blue. Solističku karijeru započeo je 1997. godine i već naredne godine pobijedio na Zadar-festu, a potom objavio i prvi solistički album Kao da te ne volim, 1999. godine. S albumom Vagabundo, 2000, postao je poznat izvan zemlje. Na Don Brankovim danima muzike nastupa s Akademskim horom Silvije Bombardeli Univerziteta u Splitu, koji čini pedeset članova, studenti i zaposleni sa svih fakulteta ovog univerziteta. Hor nosi ime velikog splitskog kompozitora i dirigenta Silvija Bombardelija (1916–2002), koji je zaslužan za osnivanje Splitskog ljeta, a biće upamćen kao uspješan profesor Pedagoške akademije u Splitu, te intendant splitskog Hrvatskog narodnog kazališta. Od osnivanja 2016. godine, horom diriguje Anamarija Tadin, koja je upisala je studije muzičke teorije na Umjetničkoj akademiji u Splitu, 2012. godine, a 2018. magistrirala je s temom Silvije Bombardeli: Misečina. Analiza i aranžman za kvartet saksofona. Angažovana je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, kao stručni saradnik za predmete muzička pedagogija i solfeđo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.