U Crnoj Gori predstavljen najsavremeniji način mobilne verifikacije korisnika
Foto: PR Centar

U Crnoj Gori predstavljen najsavremeniji način mobilne verifikacije korisnika

Crnogorski Telekom i kompanija IPification iz Hongkonga predstavili su trenutno najsavremeniji način verifikacije korisnika, koji će dodatno zaštititi kompanije i korisnike njihovih usluga prilikom upotrebe mobilnih aplikacija.

Na taj način, kako je saopšteno, korisnici neće morati da pamte komplikovane šifre ili koriste biometrijsku autentifikaciju poput otiska prsta ili Face ID-a, čime će smanjiti mogućnost hakerske ili druge zloupotrebe ličnih podataka.

Korisnici aplikacija – bez obzira da li je riječ o sektorima bankarstva, prodaje ili turizma – sada na raspolaganju imaju potpuno bezbjedan način da se registruju i uloguju, kao i da obavljaju plaćanja, transakcije, i druge akcije unutar aplikacije, bez bojazni da će njihovi lični podaci biti ugroženi.

Iz Telekoma su kazali da nastavljaju da šire ponudu savremenim i inovativnim digitalnim rješenjima, kako bi izašli u susret specifičnim potrebama poslovnih partnera i klijenata.

Ekspert za razvoj softvera u Sektoru marketinga za poslovne korisnike Crnogorskog Telekoma, Saša Adžić, kazao je da savremeni način autentifikacije može unaprijediti i olakšati svakodnevne aktivnosti korisnika.

“Danas smo kompanijama koje su otvorene za inovativna rješenja predstavili načine na koje ovi servisi unapređuju njihovo poslovanje. Njihovim klijentima i korisnicima njihovih aplikacija Telekom na raspolaganje stavlja potpuno bezbjedan način da se registruju, uloguju i da autorizuju transakcije i druge akcije unutar aplikacije”, kazao je Adžić prenosi PR Centar.

IPification će svojim korisnicima omogućiti bezbjednu verifikaciju, bez upotrebe njihovih privatnih, ličnih podataka i bez narušavanja korisničkog iskustva.

Direktor kompanije IPification, Stefan Kostić, kazao je da je napravljen prvi korak u uspješnoj saradnji, kroz koju će Telekom i IPification zajednički dodatno zaštiti crnogorske građane prilikom upotrebe mobilnih aplikacija.

„Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas ozvaničili integraciju našeg rješenja u Telekom mreži u Crnoj Gori i što smo bili u prilici da ga predstavimo partnerima iz bankarskog, IT i javnog sektora. Ovo je samo prvi korak u, vjerujem, uspješnoj saradnji“, poručio je Kostić.

Osnivač i predsjednik kompanije IPification, Harry Cheung, rekao je da je aktiviranje IPification verifikacije korisnika u Crnoj Gori sa Telekomom još jedna važna prekretnica u „našoj misiji da postanemo globalno dostupno rješenje za verifikaciju“.

„Jedva čekam da vidim aplikacije i pružaoce usluga u Crnoj Gori koji koriste IPification kako bi zaštitili svoje korisnike i pružili izuzetno korisničko iskustvo”, kazao je Cheung.

Predstavnik Sektora za Digitalni identitet u GSMA, Mark Harvey, rekao je da ga raduje što IPification globalno raste i što korisnicima mobilnih operatera omogućava pristup sigurnom i besprjekornom rješenju mobilne autentifikacije.

„Ovo će, takođe, pojačati napore GSMA u pokretanju Mobile Connect usluga sa mobilnim operaterima širom svijeta”, poručio je Harvey.

IPification autentifikacija, zaključeno je na prezentaciji koju su za poslovne partnere Telekom i IPification organizovali u podgoričkom hotelu „Hilton“, nema pravog konkurenta, budući da je ovaj način otporan na hakerske napade na baze podataka, presretanje SMS poruka, a lakši je za korišćenje od specijalizovanih aplikacija koje narušavaju korisničko iskustvo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.