Lagani ručak: Pasta sa brokolijem  i piletinom
Foto:Shutterstock

Lagani ručak: Pasta sa brokolijem i piletinom

Omiljena pasta, brokoli i malo sira su dovoljni za lagani ručak!

Sastojci:

- pakovanje omiljene paste, skuvana

- 400g brokolija, opranog i isječenog na manje cvetiće

- 50g putera

- 300g pilećeg bijelog mesa

- so, biber

- dvije supene kašike maslinovog ulja

- supena kašika limunovog soka

- jedan čen bijelog luka, presovan

- svjež bosiljak

- rendani parmezan, po ukusu

Pomiješajte limunov sok, maslinovo ulje, so i biber i jedan čen presovanog bijelog luka u činiji. Stavite isjeckanu piletinu, pa ostavite u frižideru da se marinira pola sata (može i preko noći).

Pastu skuvajte u posoljenoj vodi, procijedite i ostavite sa strane.

Brokoli skuvajte pet minuta u vreloj vodi (ili skuvajte na pari ako imate mogućnosti). Skuvani brokoli potom propržite na malo maslinovog ulja ili putera, par minuta, tek da dobije zlatkastu boju. Dodajte malo soli i bibera ako volite.

Sada možete u istom tiganju propržiti piletinu zajedno sa marinadom. Dovoljno je desetak minuta za obje strane, da luk zamiriše a piletina dobije zlatkastu boju.

Pomiješajte pastu, piletinu i brokoli. Izmiješajte dobro, dodajte još začina (po ukusu) pa servirajte u tanjire. Na kraju pospite sa rendanim parmezanom i svježim bosiljkom.

Prijatno!

N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.