Pas u živim ranama pronađen pa nestao, slučaj i vlasnik prijavljeni

BORBE PASA OPET U PODGORICI

Pas u živim ranama pronađen pa nestao, slučaj i vlasnik prijavljeni

Na Koniku u Drvarskoj ulici krajem prošle nedjelje pronađen je pas u živim ranama sa očiglednim tragovima nedavne borbe, saopštila je Korina Animals. Prema saznanjima te organizacije, u pitanju je vlasnički pas, a protiv vlasnika je podnijeta prijava od strane NVO Prijatelji životinja Podgorica.

Kako su naveli, slučaj je policiji prijavljen od strane građana koji su se tu zatekli, kao i veterinarskoj i komunalnoj inspekciji. Ipak, do vremena kada su inspekcije izašle na teren, pas je sklonjen i od tada mu se gubi svaki trag.

674691248470949656771044399939595249123328n

Iz organizacije Korina Animals podsjećaju da je prema crnogorskom Zakonu o zaštiti dobrobiti životinja, zabranjeno obučavati životinje za borbe, organizovati borbe između životinja ili borbe između životinja i ljudi, učestvovati u njima, posjećivati ih, oglašavati i organizovati klađenje i učestvovati u klađenju. Propisane novčane kazne za ovo djelo su od 800 eura do 25.000 eura za pravna lica i od 60 eura do 3.000 eura za fizička lica.

"Uprava policije – CB Podgorica i veterinarska inspekcija su već potvrdile našim organizacijama da im građani mogu dostaviti bilo kakva saznanja  o borbama pasa potpuno anonimno bez obaveze da ostavljaju svoje lične podatke.Takođe obavještavamo građane da ukoliko dođu u posjed bilo kakvih informacija o ovom psu i ovim aktivnostima na Koniku i u Podgorici, kao i širom Crne Gore, a ne žele da direktno stupe u kontakt sa nadležnim institucijama, mogu se obratiti našoj organizaciji.", zaključili su.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.