Pravni fakultet: Studenti će moći da biraju kod kojeg profesora će da slušaju i polažu

Zbog pritužbi da im profesor Mujović godinama ''ne dozvoljava'' da polože

Pravni fakultet: Studenti će moći da biraju kod kojeg profesora će da slušaju i polažu

Vijeće Pravnog fakulteta donijelo je odluku da od studijske 2019/2020. godine na predmetu Međunarodno javno pravo, osim profesora Ranka Mujovića, Bude angažovan i profesor Nebojša Vučinić, bivši sudija Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, a studenti će moći da biraju kod kojeg profesora će da slušaju i polažu taj predmet, saznaje Pobjeda.

To je prema informacijama ovog dnevnog lista, učinjeno zbog pritužbi studenata da im navodno profesor Mujović šest-sedam godina, ''ne dozvoljava'' da polože ispit.

Kako saznaje Pobjeda, osim na tom predmetu, na ovom fakultetu nisku prolaznost studenti imaju i kod nekoliko profesora koji slove za ''teške'' zbog visokih kriterijuma koje postavljaju tokom ispitivanja.

Vijeće ovog fakulteta je zbog svega toga, formiralo stalne komisije za sve predmete, pa će nezadovoljni studenti moći da zatraže da pred tim tijelom polažu bilo koji sporni predmet, čiji član neće biti njihov predmetni profesro.

Pojedini poslanici prošle sedmice pozvali su, između ostalog, rukovodstvo Pravnog fakulteta da riješi problem studenata tog fakulteta, ističući da kod jednog profesora ispit polažu i po šest do sedam godina.

Sa ovog fakulteta Pobjedi nijesu odgovorili na pitanja koja su im uputili tim povodom, kao ni povodom saznanja o angažmanu profesora Vučinića, te formiranju komisija.

Kazali su da su na kolektivnom godišnjem odmoru.

Priča u Skupštini o ovom problemu otvorila se prošle sedmice kada je poslanica Branka Bošnjak, komentarišući predložene izmjene Zakona o visokom obrazovanju, kojim se studentima koji studiraju po starom sistemu produžava rok da završe fakultet do kraja studijske 2019./2020. godine, kazala je da je čudi koliko je među njima i studenata sa Pravnog fakulteta.

Tada je pored ostalog Draginja Vuksanović rekla da na tom fakultetu, zapravo, postoji problem sa kojim se suočavaju ne samo tu studenti, već i oni koji studiraju po Bolonji. Svi oni, kako je rekla, polažu sve ispite, imaju prosjek veći od osam, ali ne mogu da polože predmet kod tog jednog profesora.

''Nemojte se čuditi. To je poznato studentima i rukovodstvu. E ja tu tvrdim, kao profesor fakulteta, da nije problem u studentima, nego je problem u profesoru konkretnom i vjerujem da će konačno novoizabrano rukovodstvo Pravnog fakulteta naći načina da se izbori sa tim jednim predmetom i profesorom'', kazala je tada ona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.