Hrapović i Nuhodžić obišli povrijeđene putnike: Pljevaljsko zdravstvo na visini zadatka, događaj pokazao svu plemenitost i solidarnost građana

Svi povrijeđeni adekvatno zbrinuti i dobro se osjećaju

Hrapović i Nuhodžić obišli povrijeđene putnike: Pljevaljsko zdravstvo na visini zadatka, događaj pokazao svu plemenitost i solidarnost građana

Ministar zdravlja Kenan Hrapović i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić sa predsjednikom opštine Pljevlja Igorom Golubovićem posjetili su danas povrijeđene putnike u udesu koji se dogodio sinoć na ulazu u Pljevlja.

Hrapović je istakao da se uvjerio da su svi povrijeđeni adekvatno zdravstveno zbrinuti i da su dobrog zdravstvenog stanja. Ponovio je da je poslije nezgode u pljevaljsku bolnicu primljeno svih 41 putnika a da su četiri pacijenta tokom noći transportovana u Republiku Srbiju od kojih se tri pacijenta nalaze u prijepoljskoj bolnici dok je jedan pacijent iz KC Užice transportovan u KC Srbije u Beogradu.

Najteže povrijeđeni, Pljevljak Dalibor Gazdić (33) je transportovan u KC Crne Gore, uspješno operisan i dobrog je i stabilnog zdravstvenog stanja.

Hrapović je naglasio da je sinoć pljevaljsko zdravstvo bilo na visini zadatka i da su svi zaposleni u ustanovi na čelu sa menadžmentom bolnice adekvatnom i blagovremenom reakcijom povrijeđenim pružili svu neophodnu medicinsku pomoć.On je takođe istakao požrtvovanost i humanost građana Pljevalja koji su pružali i nudili pomoć tokom noći.

Nuhodžić je prevashodno žaljeći zbog saobraćajne nesreće koja se desila istakao da su svi učesnici u saobraćajnoj nezgodi imali sreću što nije bilo smrtno stradalih. On je istakao pozitivan odnos svih službi od policije, Službe zaštite i spašavanja a posebno hitne pomoći.

"Ovim događajem se pokazalo da su sve službe brzo i sinhronizovano djelovale pa su svi povrijeđeni dobili svu neophodnu medicinsku pomoć",  rekao je Nuhodžić. 

On se zahvalio i policiji Srbije na saradnji u transportu povrijeđenih.

"Ovaj događaj je pokazao svu plemenitost i solidarnost građana Pljevalja što je sve zajedno za jednu veliku pohvalu",  izjavio je Nuhodžić.

Predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović se zahvalio svim građanima Pljevalja koji su sinoć položili ispit humanosti i nakon informacije o nesreći samoinicijativno pritekli u pomoć nadležnim službama.

Golubović se posebno zahvalio srednjem medicinskom osoblju pljevaljske bolnice koje je van radnog vremena i samoinicijativno došlo u bolnicu te na taj način pokazali požrtvovanje za sve povrijeđene pacijente.

On je rekao da je administracija pljevaljske opštine tokom noći bila mobilna a za svu rodbinu povrijeđenih pacijenata je bio obezbjeđen smještaj u hotelu Pljevlja i Crvenom krst dok je tokom dana organizovan prevoz na odredišta za sve putnike koji su otpušteni na kućno liječenje.

Direktor pljevaljske bolnice Erduan Lalović je pohvalio osoblje pljevaljske bolnice na brzoj reakciji izražavajući nadu da će povrijeđeni sa težim povredama koji su upućeni u duge medicinske centre poslije medicinskog tretmana biti dobro.

On je saopštio da je u bolnici na opservaciji i praćenju bilo 26 pacijenata a da ih je poslije ukazane hirurške pomoći ostalo pet dok su ostali pušteni na kućno liječenje.

Izvor:PV Informer

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.