Slijepi mladić i njegova majka jedva sastavljaju kraj s krajem, potrebna pomoć
Magovčević, foto:Banka Hrane

Slijepi mladić i njegova majka jedva sastavljaju kraj s krajem, potrebna pomoć

Nataša Magovčević je samohrana majka. O svom sinu koji ne vidi brine sama i potrebna joj je pomoć onih koji su u mogućnostii.

Kako je saopštila Banka Hrane, Natašin 17-godšinji sin je slijeo 100% a pohađa školu  u Resursnom centru u Podgorici.

"Primjeran je đak u svemu,pjeva  u orkestru saveza slepih .Pohađa i radionicu pri UNICEFU. Majka je njegov jedini  pratilac u svim aktivnostima i nema mogućnost da se bavi nečim drugim.Dok škola traje  sin je smješten u  domu Resursnog centra.Kako  je sad na raspustu, on je sa majkom kod njegovog djeda  na Cetinje jer nemaju gde drugo boraviti.", kaže se u apelu a pomoć.

Stan u kojem borave je neuslovan a majka i sin spavaju u jednom krevetu jer imaju svega dva u stanu. Žive od djedove  penzije koja je jako mala pa im ostane  za život tek 50tak eura kad plate račune.

"Jedva krpe kraj sa krajem,zadužuju  se po radnjama da bi dijete  prehranili da bi mu priuštili barem parče  hljeba", prenosi Banka Hrane riječi majke.

Od države dobijaju  naknadu za tuđu njegu  u iznosu od  65 eura.

"Taj novac primaju  kad je dijete  na raspustu  a u toku školske  godine on  ide školi", kažu iz Banke Hrane.

 Svi koji žele pomoći sa hranom,sredstvima za higijenu adaptacijom pristora u kome žive, namještajem ili aparatima za domaćinsvo,  mogu dobiti kontakt telefon majke u inboxu na Facebook stranici Banke hrane Crne Gore ili putem e maila  [email protected]

Ukoliko ste u mogućnosti, novčano  možete pomoći uplatom na žiro račun kod Prve banke,  na ime majke Nataša Magovčević, 535-0100100573215-83

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.