Vučić: Hvala Putinu, stižu nam i Mi-35, Mi-17, još oklopnih vozila i tenkova (VIDEO)
Foto: Screenshot

Vučić: Hvala Putinu, stižu nam i Mi-35, Mi-17, još oklopnih vozila i tenkova (VIDEO)

Deset oklopno-izviđačkih vozila pješadije BRDM 2, dobijenih od Ruske Federacije, prvi put je danas izloženo u niškoj kasarni "Mija Stanimirović".

Na pitanje kako je Srbija "razbila blokadu", pošto su Rumunija i Bugarska, "po nalogu NATO", zabranile prolaz vozilima, Vučić je rekao: „Kako i kuda su došla - naša je stvar“.

U kasarni je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji obilazi nove BRDM2, u okviru prikaza naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije.

Vučić je zahvalio Ruskoj Federaciji i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

"Sada je moderno govoriti protiv o Putinu, ali ja neću da budem moderan i reći ću "Hvala predsjedniku Putinu". Mi ovo nismo platili, dobili smo na poklon, važno je da to naši građani znaju", naglasio je Vučić.

On je najavio da će do kraja godine iz Rusije stići i drugo naoružanje koje je Srbija kupila ili koje je Rusija donirala, prenosi B92.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.