Zaustavljeno širenje naftne mrlje u Pacifiku
Foto: Beta/AP

Zaustavljeno širenje naftne mrlje u Pacifiku

Širenje naftne mrlje koja je nastala izlivanjem 40.000 litara dizela u Južnom Pacifiku, zaustavljeno je.

To je saopštila rudarska kompanija CAP na čijem terminalu na ostrvu Cuarelo je došlo do izlivanja. Takođe se navodi da je kao dodatna mjera, preduzet koordinisan proces permanentnog praćenja situacije, prenio je u nedjelju Rojters.

Incident se dogodio na ostrvu na krajnjem jugu Patagonije, kada se oko 40.000 litara nafte izlilo u vode Južnog Pacifika poslije incidenta na terminalu rudarske kompanije.

Nafta se izlila u zonu koja spada u područja sa najčistijom vodom na planeti i bogatim ekosistemom. Čile je pokrenuo akciju za suzbijanje posljedica izlivanja nafte po okolinu, a uzrok zašto je došlo do izlivanja se ispituje, saopštila je mornarica.

Kompanija CAP je takođe najavila da će sarađivati sa istragom o uzroku curenja nafte, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.