Požar u Šibeniku aktivan i jutros, vatrogasci i mještani odbranili kuće
foto: Slobodna Dalmacija

Hrvatska

Požar u Šibeniku aktivan i jutros, vatrogasci i mještani odbranili kuće

Više stotina vatrogasaca i dalje se bori sa velikim požarom na području Šibenika, koji je izbio juče u popodnevnim satima. Bile su ugrožene i kuće, ali su vatrogasci uspjeli da ih odbrane uz pomoć mještana.

 Prema jutrošnjim informacijama, požar je i dalje aktivan i u pomoć stižu i vatrogasci iz drugih djelova Hrvatske. Tokom jučerašnjeg dana i noći četiri su vatrogasca povrijeđena, ali su zbrinuti i oporavljaju se.

Komandir Šibensko-kninskih vatrogasaca Damir Dukić je kazao da je, zaustavljeno širenje vatre na predjelu Bilica.

"Sada radimo po krakovima požara koji idu prema naselju Dubrava i Jurasi i tom dijelu, ali u ovom trenutku nije ugroženo ništa - niti jedan stambeni objekt", rekao je Dukić Hini.

On je pojasnio da se prilikom borbe s vatrenom stihijom nije radila klasična evakuacija, već je policija bila s ljudima pokraj kuća, dok su vatrogasci branili stambene objekte.

"Situacija je puno bolja nego sinoć. Nema više onakvog napredovanja požara kakvo je bilo tokom cijele noći, jer je duvao jaki jugo. Sada je vrlo malo oslabilo, ali je i to puno povoljnije. Vidjećemo kako će se sada razvijati", rekao je Dukić.

Upozorio je da je prostor dosta velik, a u pitanju je velika borova šuma, pa je teško bilo što predviđati.

"To su brda, to su visoki borovi, tako da jednostavno moramo biti oprezni", rekao je.

Dodao je da je autoput otvoren za saobraćaj, nakon što je više sati zbog požara bila zatvorena između Pirovca i Vrpolja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.