Donirali protivpožarne aparate mještanima naselja 7.jul  u Tivtu

Obučili ih i kako se koriste

Donirali protivpožarne aparate mještanima naselja 7.jul u Tivtu

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Tivat na čelu sa komandirom Zoranom Barbićem i predsjednikom Udruženja Egipćani iz Tivta, Džaferom Brahimijem, obišli su juče naselje 7.jul u Tivtu, donirali aparate za početno gašenje požara prahom S9 i pokazali kako se rukuje aparatima koji mogu da obezbijede početno gašenje i kontrolu požara do dolaska vatrogasaca.

Procjena SZS je da je neophodno raščistiti zaštitni pojas u širini od nekoliko metara oko naselja koje je među najrizičnijim zonama za izbijanje požara.

Komandir Barbić i Brahimi, odredili su koordinatore koji će za svaki red baraka brinuti o zaštiti od požara i sprovesti naložene mjere kontrole.

„Svaka baraka mora da bude elementarno obezbijeđena, odnosno da se osiguraju dimnjaci od šporeta koji se ovdje koriste i ljeti, provjere električne instalacije i raščisti prilaz koji bi koristila vatrogasna vozila. Visoke su temperature, bura duva svake noći i veoma malo treba da dođe do katastrofe. Donirali smo aparate i još će aparata biti dodijeljeno ali se na terenu mora još uraditi. Oko sela treba raščistiti pojas od nekoliko metara“, rekao je Barbić mještanima.

20190726182623

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.