U međunarodnoj akciji
Foto:MUP Srbije

U međunarodnoj akciji "Familia" Crnogorac uhapšen u Švajcarskoj

Crnogorski državlјanin M. D. (60) uhapšen je u Švajcarskoj u okviru međunarodne policijske akcije "Familia".

Kako je saopštila srpska policija, prilikom pretresa iznajmlјenih stanova u Beogradu, koje je koristio crnogorski državlјanin M. D.  koji je uhapšen u Švajcarskoj, policija je pronašla i zaplijenila veću količinu novca različitih valuta i apoena, automobil „audi A8“, 10 luksuznih ručnih satova, falsifikovana dokumenta, četiri pištolјa, prigušivač, devet mobilnih telefona i manju količinu marihuane.   

01

Foto:MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal,  uhapsili D. L. (46) iz Sremske Mitrovice i N. Č. (26), državlјanku Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

U akciji "Familija", koju su vodile policije Srbije, Hrvatske i Češke u saradnji sa kolegama iz Švajcarske, Kine, Francuske, Belgije, Slovenije i Italije, a u koordinaciji Europola, DEA i Fronteksa, ukupno je zaplijenjeno 1.024 kilograma kokaina, dva miliona eura i skupocjeni predmeti u vrijednosti većoj od milion eura, dok je ukupno uhapšeno 16 osoba.

U Hongkongu su uhapšena četiri člana ove organizovane kriminalne grupe, od kojih je jedan državlјanin Srbije, a tom prilikom zaplijenjen je 421 kilogram kokaina.

Kriminalističko istraživanje je počelo krajem 2017. na inicijativu hrvatske policije, a na osnovu brojnih prikupljenih informacija o krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u države Evrope, uključujući i Hrvatsku.

U saopštenju se dodaje da je identifikovana dobro organizovana grupa, dio takozvanog Balkanskog kartela, sa pripadnicima iz mnogih država EU i svijeta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.